Устройствата, без които не можем — да ги защитим с протектор

Dobromir Panov
2 min readDec 9, 2021
Онлайн магазин за аксесоари https://mytel.bg/

Смартфоните са част от бита ни вече повече от едно десетилетие и постоянно увеличават своите функции, навлизайки все по-дълбоко в нашия начин на живот и ежедневие.

Те вече са с нас абсолютно навсякъде и по всяко време на денонощието. Те ни следват на всяка крачка, а еволюцията им ги е превърнала в наистина много сложни джаджи, с които правим какво ли не.

С нарастване на тяхната мултифункционалност, разбира се, се увеличава и здравината на тези устройства, но те все пак не са безкрайно устойчиви и имат нужда от защита.

Сложни устройства с нужда от защита

Днес мобилните ни устройства са с подсилен корпус и здрави екрани, поне що се отнася до устройствата от по-висок клас и флагманите, но все пак те си остават уязвими при изтърване и при по-силен удар.

В същото време, важността на тези устройства нараства, защото ги използваме за какво ли не. Устройствата са се превърнали в преносими компютри с голяма мощност, които, за съжаление не са и никак евтини.

Те заместват банковите ни карти, с тях отключваме колите или домовете си, управляваме кога да се пусне климатичната инсталация у дома, кога да се включи или спре осветлението и какво ли още не.

Можете да си представите до каква степен може да се обърка цялото ежедневие на един човек, ако телефонът му се повреди случайно. Това може да обърка живота ни за дни напред, а финансите — дори за месеци.

Как да изберем протектор

В търговската мрежа се предлага голямо разнообразие от течни протектори за телефони, ето защо, на първо място е важно да намерите нещо, което е създадено точно за вашия модел телефон (вижте в MyTel.bg) .

Макар че понякога протекторите са взаимозаменяеми заради еднаквите размери на някои мобилни устройства, винаги е добра идея да заложите на нещо, което е специално създадено за вашия апарат.

Ако притежавате някой от по-популярните модели на Самсунг или Епъл, шансовете ви да намерите нещо като за тях са доста добри, макар и да се предлагат аксесоари и за много други марки.

Ценовият диапазон на протекторите е много голям, като се препоръчва, ако сте похарчили по-голяма сума за телефон, да изберете протектора много внимателно. Разбира се, много от моделите предлагат и допълнителни функции, макар че това вече е въпрос на лични предпочитания.

--

--