Струва ли си да посетим Палма де Майорка

Оферти за почивки от https://voyageltd.com/

На всеки един от нас поне веднъж в живота ни се е случвало да изпитаме желание да се откъснем от битието и да се отдадем на заслужен релакс или почивка. Хората, чиито професии са отговорни и сериозни, често чувстват себе си на прага на силите си. Това е едно безкрайно мъчение, което не би прекратило, ако сами не се заемем.

Затова ние ви съветваме да запретнете ръкави, да извадите любимия си куфар от шкафа и да подредите в него всичко онова, което смятате, че ще ви бъде необходимо. Останалото оставете в ръцете на някоя от доказалите се туристически агенции, каквато е VoyageLTD.

Почивка или екскурзия до Палма де Майорка

Без значение от това какви са личните ви търсения и интереси, то ние ви обещаваме, че пътуването до това място ще се помни за цял един живот. Едва ли съществува човек, който веднъж да е пристигал в Палма де Майорка и да не е пожелал да се върне отново на красивите плажове, придружени от студени коктейли и шумни барове.

Едно от нещата, които задължително да включите в списъка си на проучване, то това е Плама — столицата на Майорка. Градът е една от задължителните дестинации, когато посещавате острова. За да бъдем максимално полезни за онези от вас, които за пръв път посещават острова, то ние сме селектирали списък с едни от най-важните неща, които задължително да посетите. Разберете какви са те:

  • Пасео Маритимо е главният път, обградено от всякъде с палмови дървета, където Палма среща красивия си залез. Авенюто се простира на над 5 километра от бреговата ивица и се слави с популярна алея, обхващаща отделни пътеки за велосипедисти, скейтъри и други колела, далеч от пешеходците. Ако сте дошли в Палма, за да се насладите на слънчевото време, разходете се или се разходете по брега на морския бряг, докато се наслаждавате на морския въздух и впечатляващите пейзажи. Това със сигурност ще допринесе за вашия апетит по-късно и ще пожелаете да посетите някой от местните ресторанти там, където да опитате от традиционната испанска кухня.
  • Катедралата “Ла Сеу” е зашеметяващата катедрала на Палма е емблематична забележителност, която не можете да пропуснете. Строежите на това готическо съкровище започват през 13 век и продължават няколко стотин години, като най-новите допълнения са от Гауди и Барсело през 19-и и 20-ти век. Отидете рано, за да избегнете тълпите и да станете свидетели на сутрешната светлина, проникваща през великолепните прозорци с витражи.
  • Пазаруване — Passeig des Born предлага изискано пазаруване, благодарение на международните дизайнери като Mulberry, Luis Vuitton и Hugo Boss заедно с някои от най-известните испански марки като Zara и Massimo Dutti. В оживените улици на Jaume III и Sant Miquel списъкът на магазините е безкраен.

Разбира се това е само една малка част от скритите съкровища на почивката в Палма де Майорка. Ако искате да се гмурнете в целия блясък и изящество на острова, то единственият начин това да се случи, е като закупите почивка или екскурзия от туристическа агенция, която предварително сте проучили. Желаем ви безброй приятни усещания и красиви спомени по време на вашето приключение.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store