Как една агенция за поддръжка на сайт спомага вашият растеж

Dobromir Panov
3 min readNov 25, 2020
SEO агенция в България https://ideamax.eu/

Когато най-сетне сте преместили вашият бизнес в 21-ви век възможността да достигнете повече хора на по-далечни места е значително по-голяма, но вероятността да го постигнете без помощ е малка. В такъв момент се включват опитни SEO агенции, които ще ви изведат на челна позиция във вашата сфера.

Как да отбележите растеж

Един от най-очевидните начини да разберете, дали тяхната работа ви помага, е като видите покачване на покупките и участието на клиенти, колкото повече клиенти толкова повече внимание получавате. Вниманието в света на търговията (дали магазин или услуга) е ключова валута, тъй като вниманието означава действие, а действието във вашият контекст, често значи печалба за вас.

Без добра основа всичко се проваля

Но многото трафик не винаги гарантира продажби, тъй като един нефункционален сайт би отвърнал 99% от посетителите си. Поддръжката на сайт има 2 главни аспекта –вътрешна и външна дейност.

Под вътрешна разбирайте дейността свързана с основите на вашият сайт, това, което го държи цяло и позволява на различните страници в него да си комуникират. Правилното препращане от една към друга е важна функция, както и поведението на конкретни бутони и модули, са ключови за общото удобство на даден посетител.

Преживяването на даден гост в един сайт, често преминава през различни страници, и според зависи от това как е устроен, означава участие с конкретни функции на сайта. Неизправност в тези функции би се отразила зле на доверието към вашият бизнес, тъй като професионалист претендиращ за експертност без представителност не изглежда толкова убедителен.

За това добре устроеният сайт, които функционира добре значително помага на вашите шансове да превърнете един гост в клиент.

Google ви гледа

Друг много важен фактор в успешността на вашият сайт е и Google, този така познат гигант завзел почти цялото интернет пространство. Ако сте индексиран в неговият каталог от сайтове, това означава, че изпълнявате конкретни изисквания, но за да се на първо място на първата страница трябва да сте изрядни.

Google се интересува от техничното поведение на вашият сайт, тъй като го интересува, дали се грижите добре за гостите си — за него бавните сайтове не са добри места и по-слабо препоръчва техните страници. Поддръжката на сайт от професионална агенция като IdeaMax.eu, например, значително увеличава шансовете ви да се издигнете в „очите” на този гигант и да бъдете препоръчани по-горещо.

Обновяване на информация по сайт

Освен техничната дейност, услугата поддръжка също така се ангажира с нанасяне на промени като съдържание на вашият сайт. Това може да включва всякакъв вид текстове по него, като колкото по-често обновявате информация или добавяте към нея, толкова по-позитивно ще ви гледа Google.

Честно обновяване означава, че вашият сайт е жив и, че има нещо интересно да предложи на хората, които търсят за нещата, които вие предлагате. Уважавайте труда си, бизнес изграден с усилия и саможертви заслужава да бъде подкрепян, дайте си шанс, използвайте добра услуга като IdeaMax.eu и се наслаждавайте на височините от челните места.

--

--