Как да се сдобием с електронна винетка

Винетки в България

Едно от най-жадуваните неща, които иска всеки в Интернет, е това да разполага със сигурност. Чувството на тотална защитеност не би трябвало да се отнася само във финансов, но и в аспект на запазването на лични данни.

В бързината на днешното динамично ежедневие, всеки бърза да се сдобие с всяко належащо нещо. Всичко ни трябва тук, сега и веднага и това крие своите рискове — безплатен обяд няма, а в Интернет опасността дебне отвсякъде.

Естествено, когато говорим за електронен винетен стикер, ние освен сигурност, търсим и гаранция, че закупуваме от официален дилър на така важния за автомобила ни документ. Vinetki.bg гарантира напълно, че в сайта ще откриете наистина официални продукти на цени, приети от законодателството на Република България.

На сайта можете бързо и сигурно да осъществите покупка на е-винетка. С това си действие за годишна винетка вие ще имате пълната сигурност за това да не мислите за документа в продължение на цяла година, което наистина олекотява съзнанието на водача на МПС.

Процедурата по сдобиване с електронен винетен стикер. Стъпка по стъпка

След като вече сте в страницата на Vinetki.bg от вас ще се иска да посочите за какво моторно превозно средство искате да закупите е-винетка. Вариантите ви са: лек автомобил, ремарке/каравана, автобус или тежкотоварен автомобил.

Ако желаете да осъществите плащане по банков път, ще се наложи да свалите допълнителен файл, който ще трябва да попълните извън интуитивната платформа на сайта. Процедурата с плащане по банков път е лесна, така че няма място за притеснения — всичко става буквално за минути.

Когато изберете конкретна категория автомобил, пред вас се открива още от перфектно структурираната платформа на сайта. Големи, ясно изписани бутони играят ролята на помощни колелца дори и на най-неопитните потребители.

В най-горната част на страницата ще забележите бутон, който ви позволява да проверите валидността на вече закупен винетен стикер, което несъмнено спомага за това да стриктно да спазвате законовите разпоредби на държавата. Освен това, благодарение на зеленото поле с бутон „Провери“ ви се гарантира, че никога няма да попаднете в неудобно положение на пътя.

Още от удобството на купуването на е-винетка

Под бутона „Провери“ се изписва избраният вид на превозното средство, а по-надолу ще видите опции за период на активност на е-винетката. Опциите са: уикенд, седмична, месечна, тримесечна и годишна.

Ако направим проста сметка, веднага ще разберем, че най-рентабилно за нашия бюджет излиза това да си закупим винетен стикер със срок една година. Освен финансово, това би помогнало и за спирането на всякакви тревоги относно това дали имате активност на винетката преди да тръгнете на път.

Последни стъпки

Последният стадий на електронното закупуване на е-винетка се изразява в това да посочим държавата на регистрация на автомобила и регистрационния номер. Не на последно място по значение е началната дата, от която желаем винетният стикер да влезе в сила — нея посочваме накрая.

След това щраквате на бутона „Плащане“ и завършвате покупката. По-лесно никога не е било, така че се възползвайте при следващото закупуване на електронен винетен стикер.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store