Какво трябва да знаем за почистването на щори

Онези от вас, които се стремят към това да придадат повече уют в домовете си, то съвсем спокойно могат да заложат на щорите, като част от обзавеждането. Те са отлично допълнение към интериора на всеки дом, офис, търговски обект или друго. Що се отнася до вътрешните щори, то разнообразието е до толкова богато, че едва ли има човек, чиито вкусове и предпочитания да не останат задоволени.

Една от основните функции на щорите е да контролират светлината в дадено помещение, както и да ви предпазват пълноценно от нежелан въздушен поток. Няма никакво значение какъв цвят и модел ще изберете, достатъчно е това, че те са отлично средство за постигане на хармония и уют.

Не можем да отречем факта, че грижата за щорите, без значение от материала, от който биват изработени, изисква време и усилия. За да ви служи вярно тази ваша придобивка, то задължително отделяйте поне половин — един час в седмицата, който да посветите на това да ги почистите.

Какво трябва да знаем за поддръжката на щорите в домашни условия

В Интернет пространството със сигурност ще станете свидетели на не малко съвети и насоки, свързани с почистването на тази част от обзавеждането. Сигурни сме, че ако проявите достатъчно внимание, то със сигурност ще можете да постигнете желания ефект. В тази статия обаче възнамеряваме да изложим далеч по-подробна информация, имаща за цел да улесни действията ви и да придаде нотки свежест в дома ви.

Вероятно сте запознати с това, че с течение на времето, заради праха и мръсотията, която се натрупва по повърхността на щорите, те започват да променят цвета си. Тази промяна би могла да е в следствие и от други фактори, като проникването на слънчевата светлина с мощна сила. За да предотвратите това е крайно необходимо да ги почиствате през определени интервали от време.

Как да се справим с почистването на алуминиевите щори

Един от най-широко разпространените варианти, то това са алуминиевите щори. Те обикновено са склонни към натрупване на прах по ламелите. Задължително наслояванията трябва да се премахнат. Не е задължително да ги почиствате основно всяка седмица, но праха е крайно необходимо да го отстранявате поне веднъж на 5 дни.

За основното почистване е нужно да ги свалите и да ги оставите да се накисват във вана за приблизително 10–15 минути. След това преминете към почистване с гъба, която няма абразивни частици и се изключва вероятността от надраскване. Изплакнете след това с чиста вода и подсушете с мека кърпа.

Как да се справим с поддръжката на текстилните вертикални щори

Вертикалните щори са едни от най-предпочитаните от клиентите. Те не струват прекалено много средства и са достъпни от хората. При тях, смеем да твърдим, че почистването е по-специфично, но смятаме че при добра подготовка няма да се затрудните.

Важно е да ги накиснете във вода за няколко часа. Ако замърсяванията са твърде упорити, то сменяйте водата и отново ги накисвайте. След като се убедите, че са съвършено чисти, то едва тогава можете да ги поставите отново на прозорците.

Онези от вас, които приемат това като изключително трудна задача, то ние ги съветваме да се доверят на реномирана и доказала се фирма, каквито са Pochistvane2000.com. Реагират бързо, адекватно и винаги оставят блестящо почистено!

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store